marți, 19 iunie 2012

Microsoft prezinta tableta Surface


Compania Microsoft a anunţat intr-o conferinţă de presă ţinută secret, până aproape în ultimul moment, că va lansa două tablete proprii, compatibile în totalitate cu Windows 8.

Tabletele sunt foarte subţiri, având o grosime de numai 9.3mm, în care este inclus un stand de 0.8mmcare poate fi folosit pentru a pune tableta pe post de ramă foto. Microsoft Surface are un display touchscreen, acoperit cu Gorilla Glass 2. cu o rezoluţie FullHD şi o diagonală de 10.6inch. Tableta cântăreşte 576g.

Primul model se numeşte Microsoft Surface for Windows RT, va rula o versiune dedicată de Windows 8 şi va veni în variante de 32 şi 64gb. Procesorul va fi un nVIDIA ARM care se va ocupa şo de procesare şi de partea video.

Microsoft Surface Pro este al-II-lea model prezentat. Acesta va rula Windows 8 Professional, beneficiază de puterea unui procesor IvyBridge i5 de cea mai nouă generaţie.

Ambele tablete au: USB 2.0, camere foto / video pe faţă şi spate, HDMI pentru conexiunea la televizor, un touch cover foarte asemănător cu cel făcut de Apple pentru iPad, dar care pe lângă rolul de a proteja tableta, oferă o tastatură completă, touchpad şi taste customizabile. Dacă ne luăm după ce spune Microsoft, tabletele Surface se bucură de cea mai bună antenă WiFi dusponibilă pe tablete.

Dacă ne gândim că Surface Pro are i5, care este un procesor foarte puternic, port USB, unde am putea lega cu constroller şi HDMI care permite conectarea tabletei la TV sau monitor, am putea trage concluzia că această tabletă poate rula şi jocuri de ultimă generaţie.

Nu avem preţuri sau dată de lansare momentan, dar dacă rămâneţi cu Overheat, veţi afla toate detaliile pe măsură ce vor deveni disponibile.

Mai jos am pus un trailer promoţional pentru Microsoft Surface.