marți, 18 iunie 2013

E3 2013 - Sony și restul lumii


      Salutare gameri! Am promis un articol despre conferința Sony la E3 2013. Știu că au trecut deja câteva zile de la aceasta, dar am fost foarte răcit și nu am avut starea necesară pentru a scrie. Există și un aspect pozitiv însă, am avut timp să diger informațiile primite și timp pentru a se clarifica puținele detalii care nu erau clare. Mai mult, am hotărât să scriu tot în acest articol și câteva impresii despre Xbox One. Să începem.

     Am văzut noua consoolă PlayStation 4, care va veni la cutie cu un hard disk de 500GB, un DualShock 4 și o pereche de căști pentru cross game chat, toate la prețul de 400 euro. Am observat și preorder deschis la un magazin mai răsărit de la noi, la prețul de 1899ron. Sper să vină altcineva cu un preț mai bun deoarece 1899ron este cu 40 euri mai mult decât prețul recomandat. Consola nu este blocată pe o regiune, deci cei care au posibilitatea să o aducă din Statele Unite o pot face probabil la un preț ceva mai mic. Avem prețuri și pentru noul PlayStation Eye și pentru controller-ul DualShock 4, fiecare 60 euro. Multă lume se miră de prețul ridicat pentru PS Eye, dar vă spun atât, verificați cât costă un webcam HD, de firmă și veți vedea ca nu este PS Eye nu este scump.

      Înainte de E3 umblau zvonuri cum că noua generație de console va bloca jocurile second hand și va avea nevoie de conexiune permanentă online. Aceste lucruri s-au clarificat și stau în felul următor:

      PlayStation 4 NU blochează jocurile la mâna a II-a, nu necesită conexiune permanentă la internet. Serviciul PlayStation Plus va fi obligatoriu pentru a juca online, dar este nevoie de un singur cont cu Plus pe consola, astfel toate conturile de pe acel PS4 vor avea acces online. Sony vor renunta la Online Pass-urile idividuale pentru fiecare joc, începând cu PlayStation 4.Vom reveni la PS Plus puțin mai târziu. În caz că nu ați aflat deja, EA au renunțat complet la acestea și pentru jocurile viitoare și pentru cele existente.

     Xbox One va bloca jocurile second hand, dacă vrei să te joci așa ceva va trebui să plătești o taxă de aproximativ 35 euro pentru a reactiva un joc vechi. Xbox One trebuie se fie conectat la internet cel putin o data pe zi și este region locked. Consola va costa 500 euro. Membrii Xbox Live GOLD vor primi cate două jocuri gratuite, ceva gen PlayStation Plus, dar nici pe departe atât de bun la capitolul jocuri. Se pare că poți face share la un joc, o singură dată, cu condiția ca persoana care primește jocul de la tine să-ți fie prieten de cel putin 30 de zile. Xbox One nu va fi lansa în România, așa că cei care vor o consolă vor avea nevoie de proxy pentru a se juca pe ea. Într-un comentariu foarte arogant, Don Mattrick a spus că cei care vor să se joace titluri vechi sunt inapoiați și că dacă nu ai internet, să-ți iei un Xbox 360. nu Xbox One. 

      PlayStation Plus va fi disponibil pe PlayStation 4, PlayStation 3 și PlayStation Vita, cei care au Plus primesc DriveClub PS Plus Edition gratuit la dată lansării. Se pare câ ambele console vor fi lansate undeva în luna noiembrie a acestui an.

      Acum că am terminat cu consolele, să trecem la jocuri. Microsoft a avut o conferință în care au prezentat o tonă de titluri noi, dar sincer să fiu, cred ca numai două sau cel mult trei mi s-au părut interesante. Sony au prezentat foarte multe jocuri indie, The Last of Us, Beyond: Two Souls, Gran Turismo 6, Destiny pentru PlayStation 3 și The Order 1886, Killzone: Shadow Fall, DriveClub și inFAMOUS: Second Son pentru PS4. Destiny vine și pe PS3 și pe PS4

      Pentru a încheia voi spune că intenționez să mai trag de PlayStation 3 încă un an, aștept lansarea PS4, aștept să se strângă jocuri interesante și apoi voi face trecerea spre next gen. Cu The Last of Us, Beyond și Gran Turismo 6, am ce să joc liniștit până atunci, asta fără să iau în considerare ce voi mai primi la PS Plus și jocuri third party. 

      Dupa click găsiți cele mai interesante trailere de la E3 2013, din punctul meu de vedere.

THE PLAYSTATION 4

Greatness Awaits


The Last of Us - Launch Trailer - PS3

Beyond: Two Souls - E3 - PS3


Gran Turismo 6 - E3 - PS3


DriveClub - E3 - PS4

The Order 1886 - E3 - PS4


inFAMOUS: Second Son - E3 - PS4

Destiny - E3 - PS3 / PS4

Batman: Arkham Origins

Final Fantasy XV

INDIES - E3 - PS4

Plants vs Zombies: Garden Warfare - PS3 / X360 / PC

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain - PS3 / PS4 / X360 / XONE

Tom Clancy's The Division Trailer - PS4 

Tom Clancy's The Division Gameplay - PS4

The Crew - PS4 / XBOX ONE

Tom Clancy's Splinter Cell: Black List - PS3 / X360 / PC

Need for Speed: Rivals - PS4 / XONE

Battlefield 4 - PS4 / XONE / PC

TitanFall - XONE / PC

Star Wars Battlefront - PS4 / XONE

Dragon Age 3: Inquisition - PS4 / XONE

Mirror's Edge 2 - PS4 / XONE

Forza Motorsport 5 - XBOX ONE

Ryse: Son of Rome - XBOX ONE


The Witcher 3: Wild Hunt - PS4 / XONE / PC

Quantum Break - XBOX ONE

Fifa 14 - PS4 / XONE

Assassnin's Creed IV: Black Flag

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu